Felnőtt tartalom.

Az első díj.

2015/11/27. - írta: tardos janos

dij.jpg

Nem akarom én ezt túlcifrázni itt, de tény, hogy ma reggel ünnepélyesen átvettem első irodalmi díjamat, amit ezúton is megköszönök az egyelőre egyszemélyes kurátori csapatnak. Ha erőm és tehetségem engedi, a jövőben is igyekszem majd megfelelni a magas egyéni és társadalmi elvárásoknak, de hiszen ez a legtermészetesebb.

Az ügy előzményei közé tartozik, hogy tegnap magam is beléptem a híres és érdemes irodalmi-művészeti díjalapítók közé. Az erről készült első dokumentumot közzé is teszem itt, részben az általam is forrón támogatott információszabadság nevében, másrészt pedig azért, hogy így is csatlakozásra ösztönözzek lelkes és öntudatos magánszemélyeket, valamint a kultúra, közelebbről az irodalom ügye mellett mélységesen elkötelezett cégeket (multi is lehet).

Tehát:

 

A Tardos János irodalmi ösztöndíj!

A mai napon megalapítom a Tardos János irodalmi ösztöndíjat; ez olyasmi, mint a Kossuth-díj, csak naponta, mit naponta, akár percenként is odaítélhetik.

A Tardos János irodalmi ösztöndíj nemes célokat szolgál, odaítélése garantáltan részrehajlásmentesen, az erre a célra önkéntesen összeállt kuratórium által történik.

A Tardos János irodalmi ösztöndíj összege változó, 1000 forinttól a csillagos égig terjed; ennek megítélése szintén a számos tagból álló és egyre növekvő létszámú kuratórium egyedüli joga és felelőssége.

A Tardos János irodalmi ösztöndíj célja az azzal kitüntetett személy kiegyensúlyozott lelki- és érzésvilágának fenntartása, hogy felhőtlenül, sötét gondolatoktól mentesen szentelhesse napjait a köz javára történő irodalmi alkotásnak, illetve az ehhez elengedhetetlen előzetes élményszerzésnek.

A Tardos János irodalmi ösztöndíj felhasználása a díjjal kitüntetett szerző joga és egyben kötelessége, tekintet nélkül az esetleg felmerülő erkölcsi vagy más természetű földhözragadt, kicsinyes elvárásokra vagy kifogásokra. Az illető helyesebben teszi, ha a sokszor kínossá váló, a kispolgári véleményeket kritika nélkül kiszolgáló attitűd helyett tekintetét az örök humanista értékeket egyedül felmérni képes utókor horizontjára illeszti, ily módon nagyot nem tévedhet.

A leendő nyertes személyétől függetlenül megjósolható tehát, hogy az ösztöndíj jelentős hányada fordítódik majd dohány- és italneműekre, benzinre, parkolási díjra, s olyan léhaságokra, mint például korábbi meggondolatlan cselekedetek részbeni vagy maradéktalan anyagi korrigálása, lyukak betömése, tűzoltás.

A Tardos János irodalmi ösztöndíj kuratóriumába bárki bekerülhet, aki egyszer vagy többször befizet egy bizonyos, általa meghatározott, de ezer forintnál magasabb összeget a CIB bank 10700024-54399558-51200002 számú, erre a célra elkülönített számlájára.

Elég a lehajtott fejű létezésből, legyél te is kurátor, ne hagyd, hogy helyetted mások döntsenek! A te irodalmi ízlésed is van olyan jó, mint másoké, de sőt.

A Tardos János irodalmi ösztöndíj ideiglenes szervezőbizottsága nevében a névadó

 

A rendkívüli sikerre való tekintettel a fentebb vázolt irodalmi ösztöndíj odaítélési procedúráját a szervezőbizottság meghosszabbítja. Felhívjuk egyúttal a hazai és nemzetközi kis- és nagyvállalatok figyelmét is a kezdeményezés rendkívüli píárértékére; hát ki ne tetszelegne szívesen a magaskultúra önzetlen támogatójának mezében.

Nemcsak futballstadionok vannak ám a világon!

Címkék: első díj
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egybeirva.blog.hu/api/trackback/id/tr438118496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása