Felnőtt tartalom.

Az alvadohányzó gép

2016/12/31. - írta: tardos janos

Praktikus találmányok, 1. rész

Ma két cél lebeg a szemem előtt: megoldani az emberiség két legnagyobb problémáját, valamint némileg javítani siralmas anyagi helyzetemen. (Ha jól számoljuk, ez mindjárt három.) Az emberiség legnagyobb problémája egyébként az, hogy természetes körülmények között (tengerszinten, szélcsendben, szobahőmérsékleten) szinte teljesen képtelenek vagyunk ágyban, alvás közben dohányozni, és ebből a múltban számos tragikus esemény volt eredeztethető.

Majdnem biztos, hogy így égett le a Reichstag is, aminek a következményei a történelemkönyvekben és – kisebb részben – fejfákon olvashatók.

Az alvás közbeni dohányzás megoldóképletén már számos nagy elme, világhírű tudós, zseniális hadvezér és lánglelkű költő törte a fejét, de szinte mindegyikük elaludt közben, s így – meg persze a törvényszerűen fellépő krónikus nikotinhiány miatt – agyi vérellátásuk és koncentrálóképességük drámaian lecsökkent, szervezetük ellanyhult, szájuk sarkából nikotinos nyál csörgedezett. Kudarcot vallottak.

Tudom, próbáltak koffein és nikotin bevitele útján tovább ébren maradni, legalább, amíg a szerkezet elvi alapjait le nem fektetik, de ez eddig még egyiküknek sem sikerült, ami világosan mutatja, hogy a megoldás másutt keresendő. Vagyis a feltaláló, a tudós bátran elszunnyadhat erős gondolkodás közben is; ha agyának nikotinellátását ez nem csökkenti, találmánya időben és a megkívánt minőségben megszületik. (Erre a közismert példa Einstein, aki az atombomba feltalálása közben pipázott és szivarozott, szinte egyfolytában, csakhogy álmában Oppenheimer tapodtat sem mozdult mellőle, tömte a pipát, izzította a tüzet, s percnyi pihenőt sem engedve magának bőszen fújta a füstöt az édesen szendergő Nobel-díjas tudós orra alá. Lőn atombomba.)

Sajnos a találmányi hivatal jelenlegi politikája az, hogy az alvás közbeni ágyban dohányzást elősegítő szerkezet rendeltetésszerű használata során külső segítség nem igényelhető, s az említett kütyünek az általános tűzvédelmi szabályoknak is hézagtalanul meg kell felelnie. Fontos az is – ehhez a dohánygyárak ragaszkodnak –, hogy a nikotin hagyományos módon, vagyis a tüdőben felszívódó füst útján kerüljön a szervezetbe, másképpen ugrik a célprémium, de legalábbis jelentősen lecsökken, azt pedig senki sem kívánhatja.

Ugyancsak jogos igény, hogy a szerkezet nem lehet terjedelmes, súlyos vagy bonyolult, kezeléséhez ne kelljen hosszadalmas és elmélyült tanulmányokat folytatni, és – amennyiben elektromos árammal működik – érintésvédelmi téren is megfeleljen a jelenleg érvényben lévő nemzeti és nemzetközi szabványoknak.

 

dohanyzogep2.jpg

Régóta közismert tudományos és tapasztalati tény, hogy az emberek elsöprő többsége dohányzás közben nem horkol. Ebből egyenesen következik, hogy az alvás közbeni dohányzást elősegítő szerkezet mintegy mellékhatásként az emberiség másik legsúlyosabb, de eddig legyőzhetetlennek bizonyult gondját, az undorító és közveszélyes horkolást is biztosan és véglegesen megszünteti, és már csak ezért is rendkívül népszerű lesz a társadalom szélesebb rétegeiben, úgy mint családos emberek, házaspárok, élettársak, nők és férfiak, illetve nem megfelelő hangszigeteléssel ellátott lakások bérlői, tulajdonosai és ezek szomszédai körében.

Hasonlóan hatásosan lehet küzdeni segítségével a társadalmunkban egyre nagyobb mértékben elharapódzó mindennapi ingerültség, verbális és fizikai erőszak, intolerancia, analfabetizmus és alkoholizmus, valamint a mentális zavarok ellen. Itt talán elég, ha csak ezek közül kettőt magyarázok meg részletesebben, hiszen a többi pozitív hatás evidens, azt az egyszerű, tudományosan kevésbé felkészült olvasó is könnyen beláthatja.

Az alkoholizmus legelterjedtebb formája manapság (és már évszázadok óta) az ivás, ellenben az emberek többségének csak egy szája van, azzal vagy horkol, vagy iszik, vagy dohányzik (eltekintve ezúttal az egyéb szájtevékenységektől). Más szóval, és a könnyebb közérthetőség kedvéért némileg leegyszerűsítve a dolgot, az ember vagy dohányzik, vagy iszik. Mint látjuk, esetünkben dohányozni fog, tehát a szájon át történő alkoholbevitelre nem lesz módja.

Ugyanakkor az illetrizmus, a végtelen tudatlanság is leküzdhető a szerkezet által, hiszen ősi megfigyelés, hogy a nikotin segíti a koncentrációt, a szellemi munka, a tanulás folyamatát, fogékonyabbá válnak az agysejtek, s szinte játszi könnyedséggel megkötik a betűk optikai és/vagy grafikai formáját, akár többféle ábécé betűiét is. Világméretekben lőttek az analfabetizmusnak, kedves barátaim!

A szerkezet használata által az emberiségnek nyújtott további, de kizárólag pozitív hatásokról a következő részben lesz szó. Addig is – regenerációs célból – nyugovóra térek, csak előbb betöltök tíz szál cigarettát az automatába, ne kelljen arra ébrednem, hogy éjjel váratlanul kifogy belőle a muníció.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egybeirva.blog.hu/api/trackback/id/tr2912085623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása