Felnőtt tartalom.

Tegnapi hír.

2016/07/21. - írta: tardos janos

 

figura_nagy.jpg

Tegnap rendkívüli ülésre ült össze a parlament. Nem, nem a Liget ügyében, az álhír. Hanem teljes terjedelmében, csak ketten hiányoztak. Kövér elnökölt, sőt lelkes beszédet is mondott (bár nem értette).

Az első felszólaló Kósa Lajos volt, talán elég, ha nem idézek a beszédéből mást, csak a címét: „Hát kérem, egyáltalán adóznak ezek a külföldiek???”

Óriási sikere volt. A kormánypárti napilap – aminek ígérem, hamarosan megjegyzem a nevét, ha már megszűnt – kiküldött tudósítóját most nem is kellett kiküldeni, mert magától elrohant, hogy az óriási szenzációt azon melegében megtelefonálja a szerkesztőségbe. Ahol egy 114 éves gépírónő, az utolsó az országban, egyébként korábban Orbán Viktor helyett nyomogatta egy írógép alakú laptop billentyűjét, fülén fülhallgatóval vette az adást, de csak egyes kötőszavakat értett, azokat is félre. Ezért maga a tudósítás (ma jelent meg, fél tíz tájban) a cséplőgépek kötelező évi karbantartásáról szólt, meglehetősen konzervatív kifejezésekkel tarkítva. Például a rendelet szövegéről szólva több helyen is „a termelőszövetkezetekben" kitétel szerepel.

Mindezt tudjuk be a dolog kellemetlen akusztikájának.

Kivételesen a szocialisták is egyetértettek a Fidesz javaslatával. (Erre Kövér üvöltve, a pulpitust verve kizavarta őket az ülésteremből, mondván csak gúnyt űznek a Ház szentségéből, ami igaz is.)

A Jobbik szintén a Fidesszel szavazott, mér, kivel szavazzon, az LMP képviselői pedig, akiknek a már rég lemondott Schiffer előre megmondta, hogy most mindenki kötelezően úgy szavaz, ahogy a lelkiismerete diktálja, de aki mégse, az százezer forint büntetést fizet a pártkasszába. (Ő tartózkodott, a Balatonon.)

A függetlenek közül Fodor beteget jelentett, de írt egy levelet Orbán Viktornak, amelyben teljes mellszélességgel támogatja és pénzt kér, a gyurcsányisták összevissza szavaztak, mert azt hitték, hogy az őszi referendumról van szó, soraikból egy ismeretlen képviselő fel is szólalt, de a hangos fújolástól nem lehetett hallani, mit mond. Nagyon gesztikulált, az tény, Kövér rá is szólt vagy húsz másodperc után, hogy ez házszabályellenes. Utána már nem merte a kezét mozgatni.

Végül a Tisztelt Ház 197 igennel egy tartózkodás mellett elfogadta az új törvényt, melynek címe: „A pokemonkeresés betiltása népgazdasági okokból, három év börtön fenyegetése mellett.” A második paragrafusban még azt is betiltották, hogy ha valaki Uberrel (ex-Uberrel) akarna menni pokemonvadászatra, annak a büntetési tételét a duplájára kell emelni.

A végén még Orbán Viktor is felszólalt, és mindenkit emlékeztetett a török puccsisták szomorú sorsára, majd kilátásba helyezte, hogy a következő rendkívüli ülésen az ügyészek büntetéskiszabási jogáról döntenek majd, ezután pedig rendkívül emberien minden kedves képviselőnek jó nyaralást kívánt. (Jövő szerdáig.) Végül „Hajrá Videoton!” csatakiáltással foglalt helyet.

Címkék: Parlament Pokemon
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egybeirva.blog.hu/api/trackback/id/tr748904692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása