Felnőtt tartalom.

Az Uber Monoszlón.

2016/05/18. - írta: tardos janos

p1200467.JPG

Kedden fura zajra ébredtem kedvenc kis falumban (semmi fatorony). Motorhörrögés, dudaszó, a kakas sértődötten, falnak fordulva hallgatott. Csipás szemmel kibámulok az ablakon, minden sárga és füstös, ilyet még nem látott a világ. Taxisfelvonulás a Hegyi utcában, hát hol fognak ezek a szerencsétlenek itt megfordulni?

Kimennek az utca végén a rétre, aztán meg elsüllyednek a sárban mind egy szálig.

Magamra kapok valami slafrokot, amilyenbe a boltba szokok menni, ha nem sokkal zárás, vagyis reggel 10 előtt ébredek, és épp nincs itthon egy rohadt kifli se. Na abba kiszteppelek a kiskapu előtti dugóba, és megszólítok egy ilyen 130 kiló körüli bérfuvarozót, aki amúgy is kitüremkedik a négyüteműjéből. Hát mondok ember, ki rendelt itt ennyi fuvart egyszerre, vagy csak levegőváltozás miatt szerénykednek errefelé a kies Balaton-felvidéken? Vagy netán visszacsatolták Trianont, esetleg meghótt szegény országvezetőnk, hogy ily boldogan tülkölgetnek itt hajnal hasadtával?

Bár láthatólag egy szavam se értette, dühtől kifordult szemmel üvöltötte belém, hogy azok a szemét komcsi überesek ellen tüntetnek itt, és reméli, hogy én nem támogatom ezeket a törvénytelen rablókat.

Hát nem, mondom, a rablók nem élvezik a szimpátiámat, még kormányon se, majd, látván, hogy úgysem tudná kipréselni magát a kanárisárga környezettudattalan gépjárművéből, még hozzáteszem, kicsit csendesebben: mint ahogy a taxisokat se ki nem állhatom, főleg, ha itt dudáznak napestig ebbe a lakattalan faluba.

Csak legyintett volna erre, ha van a kocsijában rajta kívül még annyi hely, meg lilul a feje, mint a konkoly vagy milyen nevű virágnak itt a kertbe, tudják az a liláskékes a kőkerítés mellett. Na mindegy, biológiaórán amőbáztam, ez kiesett.

Lépést se mentek aztán, se előre, se hátra, rossz esetbe még mindig itt állnának a ház előtt. Még szerencse, hogy az utolsó überes még múlt vasárnap járt nálam, cigit hozott, mindjárt három dobozzal is, az isten áldja meg érte. Nincs itten trafik a szent napokon, ezermérföldes körzetbe.

Címkék: Uber
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://egybeirva.blog.hu/api/trackback/id/tr148727438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása